Славчо Атанасов
На снимката: Славчо Атанасов

Практиката показва, че комисията, която трябваше да регулира проблемите в хазартния бизнес, не се е справила със задачата си, заяви в интервю за „Дебати.бг“ депутатът от „Обединени патриоти“ /ОП/ Славчо Атанасов. Той подчерта обаче, че не е толкова важно какъв нов регулаторен орган ще бъде създаден, а е важно той да бъде почтен и да спазва правилата си.

„Ако видите правилата на сега действащата комисия, ще видите, че нормативните документи са перфектни. Истината е, че каквито и документи да пишем, въпросът е да бъдат спазвани. Най-важният момент в този бранш е тази комисия наистина да бъде почтена и да си върши работата… Така че бих препоръчал на комисията най-вече да си върши работата, за която бе избрана от парламента, при това с нелоши заплати, така че да не се поддават на натиск и корупция“ – каза той.

Атанасов даде примери с редица развити държави, които не разрешават на хазартната дейност такава неограничена свобода, каквото тя има в България:

„Сега е абсурдна работа. В квартала, в който живея, има в радиус от около километър 6-7 игрални зали. Някои от тях са под самите блокове. Това никъде по света го няма.“

Той уточни, че психологическата зависимост от хазартните игри е тревожна и затова ОП искат да ги ограничат в курортните центрове и в граничните зони, където идват чужденци от страни със забранен хазарт, за да играят. Според депутата няма смисъл от покачване на ДДС върху хазартните игри, защото то ще бъде платено от крайните потребители, които и сега са жертви на страстта си към хазарта, предизвикваща много често срив в личния им и семеен живот.

Цялото интервю със Славчо Атанасов очаквайте утре в „Дебати.бг“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук