Макар че откакто е кандидат-депутат и лидер на партията „Има такъв народ“, Слави Трифонов бойкотира всички медии, освен собствената си, сега реши да удостои с присъствието си студенти в Пловдив. Месец преди изборите най-новият политик изрази позиция по много от наболелите казуси в общественото пространство. 

Това е първата публична изява от много време насам за популярния телевизионен водещ, чиято партия стана втора политическа сила на предходните избори. През последните няколко месеца той отправяше своите политически послания и изразяваше позиция по важни теми единствено чрез постове във Фейсбук.

Сред темите на днешната среща беше решението му да не се кандидатира за депутат.

Дали ще съм в парламента или не, не променя моите отговорности. Смятам, че човек трябва да е искрен. Забележете колко от лидерите на партиите се кандидатират и после се отказват. Отговорността която нося не е, от както съм депутат, а от когато сме тръгнали да реализираме този проект, заяви Трифонов

Той изрази мнение и за машинното гласуване, при което в момента има много сътресения заради липсата на консенсус между ЦИК и „Сиела Норма“.

„Машинното гласуване ограничава купения вот и новите технологии не бива да се срамуваме и страхуваме. Ще направим всичко възможно да има електронно гласуване още в следващия парламента“, подчерта лидерът на ИТН.

По думите му изборите ще са по-обективни, но няма да изчезне корпоративният вот. „Предишният договор на „Сиела норма“ с ЦИК е за прокуратурата“, допълни Тошко Йорданов, който е зам.-председател на ИТН.

Слави Трифонов подчерта, че следващият министър-председател трябва да е коренно различен образ от предишния.

Заев се среща в София с хора, които са никакви

По повод на днешното посещение на премиера на Северна Македония Трифонов изрази остра критика

„Днес г-н Заев е в България и направи срещи с Борисов, Нинова. Това е разбирането на Зоран Заев да се вижда с хора, които са никакви. Той трябваше на първо място да се види с президента и премиера, защото те представляват България“.

По думите му историята няма как да бъде взета. Но в същото време е редно РС Македония да бъде присъединена към Европа, но това е много, много дълъг процес, който ще приключи, когато те отговарят на критериите. Според него проблем за ЕС е да има две държави, които да се джафкат.

Очаквайте подробности 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук