На снимката: Слави Трифонов

Лидерът на новата политическа партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов изрази в своя профил във „Фейсбук“ възмущението си от факта, че президентът Радев и премиерът Борисов са били освободени предсрочнот карантина, след като са били контактни със заразен с коронавирус. ТВ водещият заяви, че не може политиците да решават на избирателен принцип кое е важна работа и кое – не.

„Значи така… Румен Радев, Бойко Борисов и някои министри – само два дни под карантина, а останалите по десет дни. Значи, законът е равен за всички, а за някои е по-равен.

А, чакайте малко. От столичното РЗИ и от Щаба казаха, че Румен Радев, Бойко Борисов и министрите имали обществено значима работа и затова – само два дни под карантина. Значи, тяхната работа е обществено значима, а нашата не е. Е, сега ще ви кажа всъщност как е. Всички ние, които живеем и работим в България, имаме обществено значима работа. Всеки един от нас.

И не може така избирателно, както на вас ви изнася, понеже сте управляващи и политици, да казвате кой човек е важен и кой – не. Всички сме важни. Всеки един от нас има обществено значима работа и правилата са за всички.

И докато не си го набиете в главите, между нас и вас ще има огромна дистанция. Доста по-голяма от тази, която трябва да спазваме заради коронавируса“ – пише Трифонов.

 

Карантината в България в момента е най-малко 10 дни. Президентът Радев и премиерът Борисов бяха контактни съответно с командващия ВВС ген. Димитър Петров и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, които дадоха положителен резултат при PCR тест.

След случая с президента министърът на здравеопазването Костадин Ангелов прибързано заяви, че „към него ще бъдат приложени нормативните разпоредби, каквито са към момента“, но както Радев, така и Борисов бяха освободени от карантина. Според шефа на столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев това се правело заради крайно необходимата им обществена работа и въз основа на два отрицателни PCR-теста.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!