Слави Трифонов
На снимката: Слави Трифонов.

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) актуализира регистъра на декларациите за имущество, които подават лицата, заемащи висши публични длъжности. Сред тези лица са председателите на политически партии, получаващи държавна субсидия. Станислав Тодоров Трифонов, познат още като Слави Трифонов, настоящ председател на „Има такъв народ“, е сред хората, които не са подали своята декларация в срок. Това става ясно след проверка в регистъра на КПКОНПИ.

Интересното е, че Слави Трифонов не подаде декларация и в миналото – въпреки изискването на закона. Откакто ръководената от него партия получава субсидия – тоест от 45-тия Парламент насам, декларацията на Слави липсва.

В 45-тия Парламент Трифонов беше избран за народен представител и като такъв трябваше да подаде имуществена декларация. Той обаче не го направи.

В следващите две Народни събрание, Трифонов беше само председател на партия, която получава субсидия. И тогава декларации липсваха.

Въпреки различни призиви и сигнали, КПКОНПИ пък не обявява да е взела някакви мерки спрямо Трифонов – не е известно да е предприела проверка на имуществото му или да е изготвила акт.

За много от политиците и заемащите ръководни постове това не са първи декларации за тази година. През февруари т.г. КПКОНПИ публикува и встъпителните им декларации, в които е записано всичко притежавано от тях до онзи момента. Настоящето актуализиране на регистъра е към 5 август 2022 г.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук