Булгаргаз
Булгаргаз

„Булгаргаз“ ЕАД организира провеждането на търг за покупка на количества втечнен природен газ. Това става ясно от сайта на държавния газов доставчик. Търгът ще се проведе на 16 август 2022 г. (вторник). Крайния срок за предоставяне на оферта е 12:00 часа на същия ден.

За месец октомври „Булгаргаз“ иска да купи 1 500 000 MWh, за ноември – 2 000 000 MWh, а за декември – други 2 000 000 MWh. Общо около 5,5 млн. MWh или около 550 млн. куб. м. От офертата става ясно, че мястото на разтоварване е гръцкият терминал за регазификация „Ревитуса”.

От „Булгаргаз“ посочват още, че договор за доставка с избрания участник би влязъл в сила при условие, че компанията успее да осигури слот за регазификация и съхранение в приемния терминал не по-късно от 20.09.2022 г. В случай, че до посочената дата „Булгаргаз“ не осигури слот за регазификация, договорът за доставка няма да породи задължения за страните.

Заявката за настоящата обява беше направена в първите дни на служебния кабинет. Вижте повече.

Опасността около въпросния търг е България да не изпусне седемте танкера с втечнен газ, уговорени с ангажираща оферта от кабинета „Петков. Повече за това – четете тук.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук