Земетресение Турция
Опустошителното земетресение в Турция беше на 6 февруари

Четири кучета бяха спасени изпод отломките на разрушена сграда в южния турски окръг Хатай – женски доберман и трите й новородени. Това се случи 28 дни след опустошителното земетресение, съобщава Ройтерс.

Как се стига до този щастлив финал? Кадир Кейифли казва, че помолил местните спасителни екипи да му помогнат да извади кучето си изпод развалините, но никой не успял да влезе под отломките.

Меяко, регионален екип за спасяване на животни, му се притекъл на помощ в понеделник. След часове работа те успели да стигнат до подземието, където Шила била заклещена, и видели, че тя не само е оцеляла в продължение на близо месец, но и е родила три кученца.

„Какво си пила тук? Какво си яла? Ти ли ги роди тези трите?“, пита един от спасителите във видео, показващо момента, в който достигат до Шила.

Вижда се как спасителите преминават през тесен отвор през развалините, след което пробиват дупка в една врата, за да стигнат до помещение в подземието, което изглежда е понесло незначителни щети.

„Моите кучета излизат навън след месец. Благодаря ти, Господи!“, възкликва Кейифли във видеото, споделено от Меяко. Кейфли казва, че Шила е оцеляла и успяла да роди благодарение на голям пакет кучешка храна, която била оставена в мазето.

Шила и нейните кученца са отведени в близкия град Адана за лечение. Спасителите отбелязват, че майката изглежда отслабнала, но все пак можела да върви без чужда помощ.

Броят на жертвите в Турция и Сирия от земетресенията миналия месец се доближава до 52 000 души.

Още международни новини – четете тук

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук