Тръмп-Си
На снимката: президентите на САЩ и на Китай Доналд Тръмп и Си Дзинпин

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призна, че има китайска банкова сметка, пише вестник „Ню Йорк Таймс”. Сметката се контролира от „Trump International Hotels Management” и чрез нея са плащани местни данъци между 2013 и 2015 г.

Сметката е създадена, „за проучване на потенциала за хотелски сделки в Азия“, заяви пред вестника говорител на Тръмп.

Тръмп критикува американските фирми, които правят бизнес в Китай, и предизвика търговска война между двете страни.

В пълен контраст с тази политика, статията на „Ню Йорк Таймс” описва подробно как американският президент се стреми да прави бизнес в Китай. Той е бил особено активен през 2012 г. с откриването на офис в Шанхай.

Получените данъчни регистри показват, че той е инвестирал най-малко 192 000 долара в пет малки компании, създадени специално за осъществяване на проекти в Китай в продължение на няколко години.

Предишни материали на изданието показват, че Тръмп е платил 750 щатски долара федерални данъци през 2016 и 2017 г., когато става президент.

През китайската банкова сметка на „Trump International Hotels Management” са платени 188 561 долара местни данъци.

Алън Гартен, адвокат на организацията на Тръмп заяви:

„Trump International Hotels Management „е открил сметка в китайска банка, имаща офиси в САЩ, за да плаща местните данъци. Никакви сделки или други бизнес дейности никога не са се реализирали от 2015 г. и офисът остава неактивен“.

Американският президент има множество бизнес интереси както в САЩ, така и в чужбина. Те включват голф игрища в Шотландия и Ирландия и верига от петзвездни луксозни хотели

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук