Експертна среща по темите икономика и финанси проведоха представители на „Има такъв народ“ и „БСП за България“ в парламента. Двете страни са намирили много общи неща в тези области, казаха от ИТН.

„Срещата премина в конструктивен дух. И двете страни изложихме програмите си по икономика и финанси, намираме много общи неща. Радвам се, че има воля за промяна на процесите, да направим устойчива икономиката на България. Ще се стремим в следващия мандат да има повече инвестиции, малките и средните предприятия да бъдат по-стабилни, а техният бизнес да бъде по-успешен. Най-вече внедряването на кръговата икономика в България“, обобщи след разговорите Любомир Каримански от ИТН.

Той бе категоричен, че на срещата са обсъждани единствено политики, но не и персонален състав на проектокабинета.

„Аз съм експертно лице в „Има такъв народ“, имена на министри не съм обсъждал. Обсъждам единствено експертната част на програмата в частта за икономика, финанси и електронно управление“, посочи Каримански.

„Срещата мина на професионално равнище и ние намерихме общ език поради една обща причина и тя е, че и двете програми са правени съобразно политиките, които провеждат страните-членки на ЕС“, допълни от своя страна проф. Румен Гечев от левицата. „Както и да се развият нещата, двете страни сме готови да подкрепим всички разумни за България решения“, каза още той.

Разговорите са част от серията консултации по конкретни политики, които от формацията на популярния телевизионен водещ Слави Трифонов предприеха с парламентарно представените формации, чиято крайна цел е подкрепа за излъчване на правителството с мандат на първата политическа сила.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!