След масовото плажуване на плаж „Росенец” миналата седмица, днес се организира масов пикник.

Демонстрацията днес се организира от политическа партия „Средна европейска класа”. Партията до преди няколко дни беше коалиционен партньор на „Обединени патриоти”. В началото на тази седмица обаче ПП СЕК обяви официално прекратяването на коалиционното споразумение с Обединени патриоти. Георги Манев и колегите му от ръководството на партията поискаха оставка на правителството, свикване на Велико народно събрание и приемане на нова конституция.

Днес на загражденията край плажа се събраха десетина души. Началото на демонстрацията бе в 12 часа.

Стоян Царев, който е заместник председател на ПП Средна Европейска Класа кани „всички почитатели на морския туризъм, чистия въздух, красивите гледки, морето и вълните“ да се включат в събитието.

Чувствайте се поканени  семейно ,самостоятелно, с роднини, с приятели… Елате, да се съберем  без разлика на пол, възраст и занятие, но обединени от любовта ни към българското море. Нека заедно се насладим на един хубав почивен ден в най-търсения и желан български плаж  в близост до най-голямата забележителност по Южното Черноморие в последно време. Носете си храна, вода, хавлии, чадъри,  фотоапарати, камери, може дори четки и бои, за да увековечим във видео, аудио, в снимки и картини този страхотен пикник. Заповядайте. Нека подкрепим българския морски туризъм! , призовават организаторите.

Демонстрантите обаче първоначално не бяха допуснати до плажа. Охраната зад загражденията им обясни, че не може да ги допусне, въпреки че гражданите имат право да стигнат до плажа.

„Вероятно ще извикат домакина на имота, не знам защо, явно така са решили. Ние искаме да знаем защо тук има огради, защо няма документи, които да оказват, че тук е строителен обект”, обясни пред медиите Стоян Царев.

Охраната ги помоли да минат през оградата на нефтобазата и не им позволи да минат по пътя.

Плажуването на „Росенец“

Миналата събота „Демократична България“ организира масово плажуване на плаж „Росенец“, на който се помещава и лятната резиденция на Ахмед Доган. ДПС обаче бяха организирали контрадемонстрация, за да пазят имота на почетния си председател.

Почти цялата бургаска полиция и жандармерия бяха на плажа, за да пазят двата протеста. Стигна се и до сблъсъци между симпатизанти на „Демократична България“ и органите на реда, тъй като полицията не пусна желаещите да плажуват, за да не се стигнело до напрежение.

Повече по темата вижте ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!