АБВ Мангъров
на снимката: доц. д-р Атанас Мангъров

Вътрешните разногласия около номинация на доц. Атанас Мангъров за водач на листа на АБВ доведоха до оставка на областен лидер на партията. Става въпрос за председателя на АБВ за Пазарджишка област Атанас Шопов. В профила си във Фейсбук той обяви, че напуска партията.

Като причина за решението си той посочва позицията на основателя и бивш лидер на формацията Георги Първанов. В края на януари АБВ обяви, че Мангъров ще е водач на листа на партията. Няколко дни по-късно Първанов обяви, че не приема идеята.

В интервю за „24 часа“ на 1 февруари бившият държавен глава заяви, че одобрява работата на щаба по отношение на борбата с коронавируса. Първанов признава,че е спорил задочно с доц. Мангъров и не одобрява неговите действия и поведение.

Настоящият председател на АБВ Румен Петков обаче отговори, че няма намерение да се откаже от изтъкнатия специалист по инфекциозни болести.

Тези разногласия се оказват повод за решението на Шопов да напусне партията.

„Напускам поста Областен председател на ПП АБВ, както и членството си в партията със смесени чувства. Не приемам и не разбирам позицията на създателя на партия АБВ срещу номинацията на един достоен човек – доцент, лекар, инфекционист, начело на листите на партията. Както не приемам и всякакви решения, релевантни на политика на безпринципност или безидейност“, написа Шопов.

Той обяснява, че решението му е лично и свързано с неговото разбиране за присъствие в политиката.

„Не политиката трябва да променя хората, а ние, хората, политици или не, сме длъжни да я променяме в такава посока, че тя наистина да служи на гражданите. За да градим своето настояще и бъдещето на собствените ни деца“, пише Шопов.

Шопов завършва с цитат на едни британски политик:

„В политиката е по-добре да си отидеш с пет минути по-рано, отколкото е необходимо, отколкото да останеш пет години по дълго, отколкото е нужно.“

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук