Босфора - бури - цвят

Водите в пролива Босфор промениха цвета си при вчерашния пороен дъжд в Истанбул, информира Анадолската агенция. От снимки с дронове се вижда, че синият цвят на водите се е променил, като на места водите са кафяви. Цветът на Босфора се измени, след като кални води от реките Гьоксу и Кючуксу се вляха в Босфора по време на валежите, започнали вчера в сутрешните часове.

Големи наводнения в резултат на проливни дъждове в Северозападна Турция причиниха щети и доведоха до затруднения по пътищата и в ежедневния живот на гражданите, съобщават турските медии.

Наводнения имаше както в Истанбил, така и в редица други окръзи от областта Мармара (окръзите около Мраморно море). Сходни бедствени картини се наблюдаваха в Бурса, Ялова, Ескишехир, Текирдаг и Болу.

Залети от вода бяха много къщи, магазини и офиси. Улици и булеварди се превърнаха в езера. Автомобили закъсаха на пътя, като на някои места водата ги покриваше напълно. На места пороят бе придружен от силен вятър, който прекатури дървета.

Проливни дъждове предизвикаха тежки наводнения и в турската столица Анкара. Заради ураганните ветрове бяха отнесени много покриви на сгради и бяха изкоренени дървета. Улиците и булевардите в града се превърнаха буквално в езера. Трафикът в столицата бе блокиран в следобедните часове вчера. Един човек загина и двама бяха ранени, при срутване на носеща колона на строеж. Срутването беше причинено от бурята.

Още международни новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук