Никола Минчев
На снимката: Никола Минчев

„Продължаваме промяната“ днес се регистрира за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Към момента не е ясно дали формацията на Кирил Петков и Асен Василев ще се коалира преизборно с „Демократична България“, която многократно предложи съвместно участие. Никола Минчев от ПП посочи, че партията му очаква днес да се запознае с „дълбочинно социологическо проучване“, а след това да реши как да се яви на избори.

„Със сигурност ще работим заедно с „Демократична България“ – дали в предизборна, или следизборна коалиция, това е въпрос на тактика – кой вариант ще ни донесе най-много мандати в 48-мото Народно събрание“, каза още Минчев.

Бившият председател на Народното събрание поясни, че „Продължаваме промяната“ ще се регистрира за изборите отново чрез мандатоносители – партиите „Волт“ и „Средна европейска класа“. Заедно с Минчев, за регистрацията в ЦИК бяха и представители на тези партии – Нестимир Ананиев („Волт“) и Константин Бачийски („Средна европейска класа“).

„Все още не е приключила процедурата по регистрация на нашата партия. Ако тя приключи в близките дни, ще бъде добавена към коалицията“, уточни Никола Минчев.

По-рано днес за участие в изборите за 48-мо Народно събрание се регистрираха доскорошните коалиционни партньори на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ и БСП.

От „Демократична България“ заявиха, че партията на Кирил Петков и Асен Василев още има време да реши за съвместно явяване – до 27 август. Четете още.

От БСП пък казаха, че имат „четири работещи решения“, с които гарантират, че ще преведат „България и народа по-спокойно през следващите месеци“. Сред решенията са преговори с „Газпром“, което не е известно да е решение на каквото и да е било – от една страна, би било щета върху имиджа на България, от друга – носи опасността от нови прекъсвания на газоподаването всеки път, когато Русия едностранно вземе такова решение. Вижте повече.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук