Надежда Йорданова
На снимката: Надежда Йорданова.

„Демократична България“ тази сутрин се регистрира за участие в предсрочните парламентарни избори, като внесе в ЦИК подписи за явяването си. Прави впечатление, че формацията на Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов се регистрира за участие сама – без „Продължаваме промяната“. По думите на Надежда Йорданова обаче партията на Кирил Петков и Асен Василев още има време да реши за съвместно явяване – до 27 август.

Предложението за съвместно явяване на изборите на 2 октомври дойде след разпада на 47-мото Народно събрание именно от страна на „Демократична България“. Дълго време „Продължаваме промяната“ не даваха категоричен отговор ще им ли предизборна коалиция – това продължава и до днес.

Повече за предложението – вижте тук. 

Към настоящия момент отговорът на този въпрос още не е ясен, тъй като все още има време за извършване на промени в състава на партии или коалиции. Срокът за това изтича на 27 август в 17:00 часа.

„Желанието на „Демократична България“ за общо явяване на изборите заедно с „Продължаваме промяната“ е ясно заявено. На ход са колегите от „Продължаваме промяната“. България има нужда от едно голямо обединение, което да представлява хората, протестирали през 2020 година. Те ясно заявиха, че не може и не следва България да се управлява от корупционното статукво. Ние дължим това на гражданите“, заяви Надежда Йорданова от ДБ преди внасянето на подписите днес.

„Това, че заявяваме отделна регистрация, означава, че очакваме ясен отговор от „Продължаваме промяната“. Има последващи етапи. Знаем, че до 27 август е възможно обектите, регистрирани за изборите, да направят нови конфигурации – тоест да се обединят за общо явяване“, обясни тя.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук