Корнелия Нинова
На снимката: Корнелия Нинова

Днес „БСП за България“ се регистрира за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Партията внесе 7000 подписа за регистрацията. „Тръгваме на тези избори със самочувствие за добре свършена работа в редовното правителство“, заяви пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова след внасянето на документите в ЦИК.

„Благодарение на нашето участие в него имаше мощна социална програма от 22 млрд. лева, която помогна на много семейства да преминат по-леко през тежката зима“, каза още Нинова.

Тя посочи, че имат и решения как да продължат оттук нататък, особено с кризата, която ни очаква през есента и зимата.

„Имаме четири работещи решения, с които гарантираме, че ще преведем България и народа си по-спокойно през следващите месеци“, заяви Нинова. „Първото е, ако ни дадете повече доверие и участваме в следващия кабинет, налагане на мораториум върху цената на газа, водата и парното за битовите потребители“, посочи тя. „Второ – сериозна програма за компенсация на бизнеса за разликата в цените, трето – продължение на социалната програма и социалните приоритети, и четвърто – незабавни преговори с „Газпром“, добави Нинова.

Не е ясно защо Нинова настоява толкова на преговори с „Газпром“, вместо на договаряне на терминали за разтоварване на втечнен газ или на завършването на интерконектора с Гърция.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук