селфи на Владислав Панев с Делян Пеевски
На снимката: Владислав Панев и Делян Пеевски

Владислав Панев, който си направи селфи с Делян Пеевски е подал оставка като зам.-председател на парламентарната група.

Той се извинява за това, че е предизвикал такива негативни реакции с постъпките си, оценявайки я като грешка.

„По повод селфито на деня. Говорихме с журналисти в кулоарите на парламента, когато Пеевски мина покрай нас. В кръга на шегата го извиках за селфи и той се отзова. Това е всичко. Нито го познавам, нито сме говорили, нито съм го виждал друг път“, написа във „Фейсбук“ Панев.

„Извинявам се на хората, които са се засегнали от това. Естествено, че Пеевски е еманация на олигархичния модел в България. Нееднократно съм вадил истински разкрития срещу него, Ковачки, Вълка. Имам топки и не ми пука, че това може да ми навреди, както се е случвало. Съдебни дела, открадната кола, измислени статии в жълтите медии. Не е приятно. Но се боря за това да превърнем България в нормална държава с всички сили. И да, усмихвам се повече от много други и сигурно имам специфично чувство за хумор. Това е“, написа още той.

В следващ пост в социалната мрежа Панев написа:

Поднасям най-искрените си извинения на всички хора, които са се почувствали засегнати от селфито с Пеевски. Очевидно е,че съм сгрешил.

Логиката ми беше снимка със символа на корупцията в България. Човекът, който е отговорен за медийния монопол в страната, срещу който говорих вчера от трибуната на парламента. Човекът, който носи отговорност за фалита на КТБ. За разграбването на Булгартабак. Символа на завладяната държава. Да, снимал съм се и пред къщата в Барселона. Пред хотел Берлин. Пред други символи на модела Борисов-Пеевски. Снимката днес беше поредния символ на това, което трябва да отхвърлим.

Включително чрез прозрачност. Пеевски е в парламента. Всички го виждаме там. Снимката не е правена по ъглите, в тайни офиси или кафенета. А пред журналистите. Защото държа на прозрачността в действията.

Имаме много работа за разграждане на този модел. Дали ще се свърши с мен или без мен – няма голямо значение. Важни са резултатите. И да, мястото на хората, които са ограбили България, е в затвора. Не в парламента. Затова се борим и за независима и честна съдебна власт. Всички да са равни пред закона. Самото присъствие на Пеевски в парламента е знак, че системата е завладяна. Осветяването на това присъствие е важно, за да знаем какъв е проблема. И че не сме си свършили работата. България ще просперира. Убеден съм в това. Имаме дълъг път. За който имаме нужда от воля, смелост и малко усмивки.

 

Припомняме, че депутатът от „Демократична България“ и „Зелено движение“ – Владислав Панев вчера публикува селфи в социалните мрежи, което предизвика остра реакция сред неговите симпатизанти. Не след дълго снимката беше изтрита.

 

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук