Даниела Везиева
На снимката: Даниела Везиева

В Министерството на образованието е подаден сигнал за плагиатство в дисертационния труд на служебния министър на икономиката Даниела Везиева. Със случая ще се занимава Комисията по академична етика.

Обвиненията в плагиатство зачестиха в последната година. За първи път обаче такова е подадено за действащ министър.

Сигналите са от заинтересовани хабилитирани лица, които са представили доказателства в Министерството на образованието.

Според обвинението 171 от 180 страници дисертация на тема „Разработване на ефективни модели за изграждане на капацитет за социално предприемачество в България“, са преписани от други автори и източници.

Това прави 95% плагиатство. Останалите 9 страници са заглавие и увод.

Според Везиева това е политическа атака:

„Според мен тя си е чисто политическа в правилно подбрания момент – предстои да бъде сформиран кабинет, аз съм част от служебния момент, така че тя си е с перфектен тайминг по отношение на всичко това в страната ни… Не очаквайте от мен да се държа по начина, по който се държат към мен – да се пуска в пространството нещо, което не е потвърдено. Но всичко, което се случва в последните две седмици, определено говори за такава политическа атака в перфектния тайминг“.

В сайта на министерството на икономиката Даниела Везиева е представена като магистър по финанси и кредит в Стопанска академия в Свищов, с допълнителна квалификация „Контрол в публичния сектор“, както и като доктор по икономика в Национален военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. От рейтинговата система на университетите обаче става ясно, че във военния у-т в Търново няма специалност икономика.

Според БНР тя всъщност е доктор по национална сигурност.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук