Даниела Везиева

Новият служебен министър Даниела Везиева прие поста на министър на икономиката от предшественика си Кирил Петков.

„Отговорността за промяната е много голяма. Давам си сметка, че служебният кабинет постигна много и на нас ни предстои да продължим и надскочим постигнатото“, каза Везиева пред медиите.

„Нашето желание е да наложим управление, базирано на законността и прозрачността. Освен това ще направим анализ как европейските фондове, дадени през последните 4 години, са се отразили на стандарта на живота на хората, дали е намалило или прекратило вътрешната миграция на хората“, посочи още новият служебен министър

„Предшественикът ми Кирил Петков провеждаше политика, която беше част от политиката на служебния кабинет. Ще продължим политиката на осветляване. Има още какво да се направи в Плана за възстановяване, но той е добър“, заяви новият служебен министър на икономиката Даниела Везиева след полагането на клетва в сградата на президентството.

„Планът ще бъде предложен в рамките на утвърдените срокове“, каза още Везиева.

Коя е Даниела Везиева?

Даниела Везиева е родена в гр. Русе. Завършва образователна степен магистър по финанси и кредит в Стопанска академия „Д.А.Ценов“ – Свищов с допълнителна квалификация „Контрол в публичния сектор“. Доктор по икономика НВУ „Васил Левски“ – гр. Велико Търново.

Притежава опит в сферата на публичните финанси и администрацията. Работи по проекти, свързани с децентрализацията и въвеждане на нови модели на управление от 2003г. От 2007г. до 2014г. представлява България в Бюджетния комитет на Европейски училища. Работила е като началник-отдел „Административно, правно, финансово, стопанско и информационно обслужване“ в Регионален инспекторат по образованието в Русе. От ноември 2014 г. до февруари 2017 г. е заместник-министър на икономиката. От май 2018 г. до март 2019 г. е съветник в кабинета на председателя на Комисията за финансов надзор. Заемала е мениджърски и ръководни длъжности в областта на банковата и консултантска дейност. От 18 май 2021 г. до сега е съветник към Министъра на икономиката.

Владее английски и руски език.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!