Българският боксьор Кубрат Пулев използва социалната мрежа „Фейсбук”, за да тушира щетите от изказването си, че Антъни Джошуа има „по-хубав тен” от неговия.

На брифинг в сряда Пулев обяви, че мачът с Джошуа може и да не се състои, тъй като от българска страна са обявили във Фейсбук датата на двубоя, което разгневило щаба на опонента му.

Пулев обаче изтъкна, че това би бил „мачът на живота” му. Попитан кои са силните страни на Джошуа, българинът отговори:

„Може да кажем, че има силен удар. Безспорно. Други силни страни… По-хубав тен има от мене“, отвърна Пулев.

 

Репликата за тена веднага предизвика вълна от недоволство на острова и бяха оприличени като „расистки”. Редица британски спортни издания разкритикуваха българина.

Снощи в социалните мрежи Пулев написа:

 

Използвам възможността да честитя рождения ден на Антъни Джошуа, който е днес и да му пожелая много щастие и здраве, което в наши дни е по-ценно от всякога! 👊🏻😊👊🏻

Публикувахте от Kubrat Pulev в Четвъртък, 15 октомври 2020 г.

 

„Приятели, следейки ожесточеността, с която някои чуждестранни медии се опитват да използват името ми през последните часове, бих искал да споделя следното: Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа. Именно на това постоянно уча малките ми племенници. Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цветът на кожата. Не мога да повярвам как думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист заради цвета на кожата му! Аз имам сред приятелите си хора – представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам“, написа Пулев.

В допълнение боксьорът поднесе и частично извинение за думите си, като използва случая да честити празника на своя бъдещ съперник:

„2020 година сме и силно се надявам хората да спрат с това дребномислие и човешкото същество да еволюира интелектуално и да осъзнае, че истински ценните човешки достойнства на този свят не се проявяват по външни белези, а чрез силата на човешкия дух и добродетелите, които носим вътре в себе си! Нека някои хора не дават път на комплексите си и не си съчиняват измислици, колкото и да им е скучно! Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения. Използвам възможността да честитя рождения ден на Джошуа, който е днес и да му пожелая много щастие и здраве, което в наши дни е по-ценно от всякога!“

Това е пореден скандал, в който Пулев се забърква. Миналата година, по време на интервю след победата над Богдан Дину в Калифорния, българинът целуна репортерката – „майсторката на голото суши” – Джени Суши.

Кубрат Пулев, Джени Суши

Последваха тежки месеци за българския боксьор. Суши обяви, че това е сексуално насилие и ще го съди. Тя дори нае една от най-добрите адвокатки в тази област. За няколко месеца Пулев остана и без лиценз.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!