На снимката: Кирил Петков

Сформират работна група за зеления сертификат, която ще е под егидата на министър-председателя. Това стана ясно след среща на Кирил Петков с представители на партия „Въраждане“.

Не се чува гласът на хората и трябва да се стига до протести. Властта достигна до извода, че е време да започне да води диалог с хората, които имат друго виждане за случващото се в последните две години. Това заяви  зам.-председателят на „Възраждане“ Цончо Ганев след срещата.

Той определи срещата като конструктивна.

Ние поискахме отпадане на зеления сертификат, което на този етап беше отказано. Но сме сигурни, че работната група, която ще се сформира, ще доведе до отпадането му и ние ще сме трезвияt разум в Европа, посочи Ганев.

Работната група, която ще се сформира, ще бъде с учени, които защитават тезата, че трябва тези мерки да продължават и учени като доц. Мангъров, които са на съвсем друга позиция и смятат, че на това нещо трябва да се сложи край. Към тази работна група ще има представители на „Възраждане“, един от тях ще е Деян Николов.

Припомняме, че преди два дни имаше ескалация на напрежението и опит за нахлуване в парламента от страна на протестиращи имено срещу „зеления сертификат“ и мерките.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!