Head of International Development Greg Pritchard, 36, sits at his desk with his Shih Tzu Miles at the GumGum office in Santa Monica, California, U.S., June 1, 2017. Picture taken June 1, 2017. REUTERS/Lucy Nicholson

Много калифорнийски технологични компании насърчават служителите да доведат кучетата си в офиса, като казват, че тяхното присъствие може да повиши производителността, да облекчи стреса и да подобри работната среда.

В крайбрежния технологичен център на Лос Анджелис, район, който обхваща части от Санта Моника и Венеция Бийч и е наречен „Силиконовия бряг”, по-голямата част от компаниите са приятелски настроени към кучетата.

В „Гъм Гъм”, интернет технологична фирма в Санта Моника, специализирана в изкуствения интелект например, кучетата са най-добре дошли заради успокояващия ефект, който имат върху служителите, обяви главният изпълнителен директор на компанията Офир Танц.

Политиката на фирмата за домашни любимци е отворена само за кучета, но може да бъде разширена, за да включи котки и други животни в бъдеще, допълни той. Според него тази практика ще добива все повече популярност.

„Трейдеси” онлайн моден пазар, където жените могат да препродават дрехите и аксесоарите си, също настоява за присъствието на кучета на работното място.

Кучета от различни породи присъстват на заседания, спят  под бюрата и активно се включват в работния процес.

Изпълнителният директор на „Трейдеси” – Трейси ди Нунзьо заяви, че подобна интеграция на кучета е една малака победа на служителите и техните работодатели.

„Нашите служители харесват възможността да накарат кучетата си да работят и това е от полза за бизнеса ни. А служителите ни прекарват повече време в офиса, защото техните приятели домашните любимци са тук с тях”, допълва Нунзьо.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук