пари

Банкова служителка във Варна е била задържана за източване на около 1 милион лева от сметки на клиенти на банката, съобщи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов, цитиран от БНР. Служителката е задържана за 72 часа, като ще бъде внесено искане за постоянен арест. Тя не е криминално проявена и е работила в банката от 2007 година, занимавала се е с банкиране на дребно.

Престъплението е извършвано в продължение на последните три години, уточни окръжният прокурор Конов:

„Общата стойност, за която имаме данни към момента е около един милион лева. Има засечени и други лица. Действията по изясняване ролята на всеки един от тях продължават и в момента. Самият механизъм е в процес на изясняване. Доказателствата, които са събрани към момента, сочат за възползване от служебното положение – банкиране на дребно. Засега са в процес на изясняване и общият брой на самите засегнати лица“.

Парите са прехвърлени в нейна сметка от депозити на вложители. Не всички „ужилени“ са разбрали, че е теглено от влоговете им. Провеждат се разпити на ощетени клиенти на финансовата институция.

38-годишната жена с инициали Н. Г. Й., за която е установено, че се е възползвала от служебното си положение, е задържана по сигнал на банката. Другите засечени лица, за които се предполага, че са участвали в схемата, не са служители на банката. От дома на едно от тях са иззети 30 хил. лв.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!