Йорданка Фандъкова
На снимката: кметът на София Йорданка Фандъкова

Създаваме „зелени коридори“ за пазаруване на гражданите над 65 г. в часовия диапазон от 8 до 10 ч. Решението беше обсъдено и с представители на хранителните вериги. Това съобщи в профила си във „Фейсбук“ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Посещенията в молове на непълнолетни деца без пълнолетен придружител се забраняват от 7 ноември. Това е решение на софийския оперативен щаб, което обсъдихме и с ръководствата на големите търговски обекти, които имат сериозни затруднения в контрола на групите от тийнейджъри.

„Създаваме организация за включване на част от ДКЦ-а (бившите поликлиники) в прегледите на граждани, които имат грипоподобните симптоми. Това предложих преди два дни на министъра на здравеопазването, за да можем да помогнем на хората, които се нуждаят от преглед и да разтоварим големите софийски болници от пациенти, които имат леки симптоми и се нуждаят от лечение вкъщи.

С решение на софийския щаб възложихме на директорите на ДКЦ-а в рамките на седмица да обособят зони за клинични прегледи. Екип от лекар, медицинска сестра или лаборант ще извършват преглед и при нужда ще правят кръвни изследвания и антигенен тест. Пациентът трябва предварително да е разговарял с личния си лекар, за да има направление за нужните изследвания, уточни Фандъкова.

По отношение на контрола в последната седмица екипите на СДВР и общината провериха над 1200 търговски обекта. Екипи на Общинска полиция и Столичен инспекторат продължават с контрола за носене на маски и спазване на дистанция в търговските обекти и през уикенда.

3342 проверки на хората под карантина са направили екипите на полицията от началото на седмицата. Продължава засиления контрол за носене на маски в градския транспорт, като се създава организация за постоянен контрол на линиите с най-много нарушения.

Данните от последните 10-ина дни показват спад от 100 000 пътници дневно в системата на Метрополитен“, уточни още Фандъкова.

🌳🌲🌿200 нови дървета в Северен парк бяха засадени през тази седмица.

✅ Започна и обновяването на едно от местата в…

Публикувахте от Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova в Събота, 7 ноември 2020 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!