хаос Германия

Хиляди шофьори останаха блокирани в задръствания в Германия през нощта срещу вторник, след като най-силният снеговалеж от години предизвика хаос в пътуванията в цялата страна, съобщи АФП.

хаос

Хаос по магистрала А2 близо до град Билефелд. Движението е спряно от обилен снеговалеж, като някои шофьори са блокирани там поне 16 часа, съобщават медиите.

хаос Германия

Бъркотията, причинена от камиони, затънали в снега и образували опашка от повече от 37 километра, все още не беше разчистена до сутринта във вторник рано, съобщи местната полиция.

Клипове в социалните мрежи показват зъзнещи шофьори, сгушени в автомобилите си. Оплакващи се, че остават с часове без храна, докато температурите спадат до минус 12 градуса по Целзий.

Мощни задръствания са отчетени и в други части на страната, включително Хесен. Там някои шофьори са останали в колите си по 15 часа, казват от полицията.

хаос Германия

Министърът на транспорта Андреас Шойер помоли жителите да избягват да се качват в автомобилите си поне до сряда.

хаос

По-специално Северна и Източна Германия бяха затрупани от сняг в неделя и понеделник вечер, с подобни на виелица условия и някои от най-ниските температури, наблюдавани от години.

хаос Германия

В Билефелд мъж беше намерен мъртъв на заснежен път в понеделник.

Влаковите служби в цялата страна са забелязали сериозни закъснения и отменяния поради снежния хаос, със сняг и лед, задръстващи релсите.

Синоптиците дават надежда с прогноза за намаляване на снеговалежа през следващите дни, но температурите до минус 18 градуса ще означават, че условията за пътуване ще останат опасни.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!