Мерилин Монро

Снимки на голия труп на Мерилин Монро са били направени само часове след смъртта й. Американският фотограф Лий Винер е получил неофициален достъп до моргата в Лос Анджелис, като се твърди, че е подкупил охраната с алкохол.

Според съобщение в медиите, Винер е заснел най-малко пет ленти филм в моргата, в която се намирало тялото на актрисата след смъртта й на 4 август 1962 година. Съобщава се, че фотографът изпратил три от филмите на списание LIFE, където работел като фотограф на свободна практика. Той обаче задържал останалите две, на които също имало изображения на голия труп на Монро.

Съобщава се, че Винер е съхранявал тези снимки в сейф и никога не е разкрил местоположението им преди смъртта си през 1993 година. Съществуването на филмите беше разкрито от сина на Винер, в нова документална поредица, наречена „Скандално: Смъртта на Мерилин Монро“, която ще бъде представена премиерно в неделя по канал „Фокс нюз“.

Според „Дейли мейл“, снимки на трупа на холивудската икона, който лежи в морга в Лос Анджелис, остават скрита близо шест десетилетия.

„Не за първи път той използва няколко бутилки скоч, за да влезе в зона, която е забранена. Той предложил напитка на няколко момчета“ каза Девик, цитиран от„ Дейли мейл “.

„Последните два филма, които съдържаха изображения, различни от етикета на пръста, той е върнал в собственото си ателие и твърди, че е обработил, разгледал и след това много бързо го сложил в сейф“, разкри Девик и добави, че баща му “ всъщност умря с тази мистерия „, според „Дейли мейл“.

Мерлин Монро беше може би най-емблематичният американски секс символ на 20-ти век и продължава да бъде популярна културна икона. Тайнствената й смърт беше заобиколена от спекулации и слухове.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!