храна, маса

Три балкански столици са топ три в класация на европейските столици за любителите на храната. Класацията е направена на базата на проучване на сайта Ънсуич /Unswitch/, отразяващо критерии като вкус, цена и разнообразие. Това са Атина, Белград и София.

Най-много точни събира гръцката столица – 88,47 от общо 100.

Сръбската столица е на второ място с 83,06 точни.

Столицата на България се подрежда на трето място с 79,63 точки.

По-надолу в класацията се нарежда албанската столица Тирана със 78,76 точки, на пето място е столицата на Малта – Валета със 78,73 точки, а шеста е португалската столица Лисабон със 78,06 точки.

Кафенета

Оценката на софийските кафенета е 9.19 от 10, което им отрежда първата позиция в класацията по този показател.

Вегетарианско

Рейтингът на София за вегетарианска храна е 8.68 от 10, което я поставя на 8 място по този критерии, където първенството държи Белград.

Цени

По отношение на цени в топ три влизат Скопие, Белград и Братислава, а София не фигурира в челната десетка на европейските столици.

Кръчми

Оценката за кръчмите в София е 8.55 от 10, което също я поставя извън топ десет, а за междинно похапване /брънч/ – 8.81 от 10, което я нарежда на шестата позиция заедно с Белград, сочи още изследването.

Информацията, използвана за измерване на рейтинга, е събрана от Tripadvisor, въз основа на оценки на посетители и дадени звезди, уточнява Ънсуич.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!