Столичният общински съвет ще гласува закупуването на 10 трамвая втора употреба със средства от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ).

Общинските съветници трябва да решат дали да бъдат отпуснати средства за дофинансиране на ремонтните дейности на бившата топлоцентрала при НДК, която ще се превърне в Център за изкуства и култура.

Освен нея съветниците ще гласуват и създаването на Общински културен институт „Топлоцентрала“ и утвърждаване на Устройствен правилник за дейността му.

СОС ще трябва да гласува и стартирането на процедура за поставяне на зарядни станции за електрически автомобили на общинските пазари. Очаква се да бъде приет и план за действие на общината по Стратегията „Споделена визия“.

На заседанието си общинските съветници ще гласуват осигуряване на средства от бюджета на Столична община за осъществяване на необходими дейности с цел въвеждане в експлоатация и консервация, реставрация и експониране на късноантичен мавзолей, обслужващи постройки и навес“ на територията на Южния парк.

Общинските съветници ще обсъдят удостояването на музиканта Васил Георгиев – Васко Кръпката, на българския алпинист Дойчин Боянов и на олимпийската ни шампионка по академично гребане Здравка Йорданова със званието „Почетен гражданин на София”.

Поводът Васко Кръпката да бъде удостоен с почетното звание е 50-тият му рожден ден, а Боянов и Йорданова ще бъдат наградени, заради донесените от тях спортни успехи на страната. И тримата ще получат своя почетен медал на тържествена церемония в деня, когато се отбелязва празника на София.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!