В началото на април ще стане ясно точно с колко е намалял пътникопотокът през летище София, съобщиха от пресцентъра на летището.

„Към момента не може да се направи точна статистика в процентно отношение, тъй като обстановката е динамична всеки ден“, поясняват от там.

Пътникопотокът на Летище София драстично намаля с обявяването на извънредното положение заради коронавируса.

Справка на сайта на летището показва, че към 14.00 ч. днешния ден (28 март) до най-големия аеропорт в България продължават да изпълняват полети „България Ер“ от Лондон, Брюксел/Виена, Франкфурт, Париж, Амстердам; „Уиз Ер“ – от Лутън, Нюрнберг, Ница, Базел, Дортмунд; „Бритиш Еъруейз – от Лондон. По един полет ще имат „Флай Дубай“ и „Би Ейч „Ер“ от Дубай и Делхи.

По решение на Оперативния щаб, в който влизат представители на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ), ГД „Гранична полиция“ и „Летище София“ ЕАД всеки пристигнал полет на летище София се обработва индивидуално.

Пристигащите подлежат на задължителен термокамерен контрол и измерване на телесната температура с дистанционни термометри. На всички заминаващи пътници температурата се измерва при влизане на летищна територия.

Във връзка с намаления брой полети, отменени от авиокомпаниите, разписанието на междутерминалния транспорт се осъществяват на всеки 30 минути.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук