Борис Бонев детските градини
На снимката: Борис Бонев

Независимият общински съветник Борис Бонев поиска кметът на София да аргументира пред Столичния общински съвет решението си да назначи отговорния за побоя над протестиращи Ивайло Иванов за нов директор на Столичен инспекторат.

„Кметът Фандъкова дължи отговори пред софиянци и общинските съветници защо назначи човек с толкова спорно минало за шеф на тази изключително важна общинска длъжност”, каза Бонев.

Според него „окопаването на ГЕРБ в София, с назначаването на хора, свързани с вълци и орлета, чиято цел е продължаване на схемите и кражбите“, е очевидно.

Припомняме, че преди дни кметът на София назначи със своя заповед уволнения от МВР заради побоищата върху протестиращите за шеф на Столичния инспекторат без публични обяснения или аргументи. С това тя предизвика лавина от негативни реакции.

Според Борис Бонев от Спаси София поведението на кмета е недопустимо.

 „Очевидно е, че за управляващите от ГЕРБ демокрацията, отчетността пред гражданите и аргументите просто не съществуват. Те управляват авторитарно без даже да чувстват нужда да аргументират решенията си. Г-жа Фандъкова за пореден път се скри!” , коментира още Бонев.

Задкулисното назначение затвърждава впечатлението, че София няма кмет, а кукла на конци, която няма дума при взимането на важните за града решения, твърдят от Спаси София.

ГЕРБ-СДС защити бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов

Според тях компетентните органи никога не са търсили отговорност от Ивайло Иванов. Това се разбира от позиция на общинските съветници от партията във връзка с  назначаването на Иванов за шеф на Столичния инспекторат.

„Нека да е ясно-ние от ГЕРБ-СДС осъждаме полицейското насилие, намираме за недопустимо това, което видяхме на записите под колоните на Министерски съвет. Подобни прояви нямат място в едно цивилизовано общество. Те трябва да бъдат преследвани с цялата строгост на закона от компетентните за това органи. В същото време не приемаме опитите незаконните действия на няколко полицая, да се приписват на политическия опонент, в този случай ГЕРБ“, изтъкват общинарите.

 „След политическото му уволнение, нито разследващите органи, нито дори парламентарната комисия имаха претенциите да търсят отговорност или някаква съпричастност на Ивайло Иванов към насилието на униформени към задържани“, се казва още в декларацията.

По думите на общинарите от ГЕРБ целта им е да „подредят града“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук