Борис Бонев
На снимката: Борис Бонев, общински съветник от гражданската организация „Спаси София“.

13 години явно не стигат на Фандъкова да изгради кръгово кръстовище при бул. Климент Охридски и бул. Андрей Ляпчев. Това се посочва в позиция на „Спаси София“, става ясно от пост в социалната мрежа “Facebook“.

“Кръстовището е едно от най-опасните в града и там често стават катастрофи. Тротоари няма, пешеходните пресичания са опасни, а колите се движат във всички посоки”, казва Борис Бонев.

Оказва се, че проект за поправянето на това и намаляване на риска отдавна съществува. Всяка година в бюджета на София се отпускат пари, за да бъде той осъществен.

„Даже в бюджета за 2014 г. срещаме заделени пари за изграждането му, но и в средата на четвъртия ѝ мандат, Фандъкова и подчинената администрация не могат да изпълнят това, което са обещали за първия“, подчертава той.

„Г-жо кмет, резултатите ви са като формата на неизграденото кръстовище – кръгла 0“, казва Бонев.

По думите му дългогодишното забавяне е абсолютен срам, на фона на отчайващата нужда от инвестиции в разпадащата се инфраструктурата на София.

„Недопустимо е толкова години да не се случват важни проекти, въпреки осигурените пари. Недопустимо е софиянци да бъдат жертва на управленската немощ на кмета и съветниците ѝ, които ни лъжат, че решават проблеми, а всъщност само ги отлагат и задълбочават“, твърдят от „Спаси София“.

Те настояват строителство да започне още тази година, при стройна организация, бързо и качествено изпълнение и строг контрол от страна на Общината.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук