ваксини

Сериозен наплив от желаещи да се ваксинират се наблюдава в цялата страна ден преди да влезе в сила изискването за зелен сертификат за посещения на закрити обществени места.

Във Ваксинационния пункт на болница „Св. Анна”от сутринта до 10,00 ч. са се ваксинирали повече от 50 души, а на опашката са поне още толкова, съобщиха от болницата. Там можете да се ваксинирате с трета игла. Центърът работи от 8ч. до 20 ч. всеки ден (включително събота и неделя). Има всички ваксини, одобрени за ползване в Република България.

Предвид големия наплив от желаещи да се ваксинират във Ваксинационния пункт на УМБАЛ „Св. Анна“-София АД, ръководството на болницата активира втори ваксинационен екип. Около 12 ч. през пункта са минали над 100 души. Най-голям е интересът към ваксината на Janssen, добавиха от лечебното заведение.

Опашки се извиха пред пунктовете за ваксинация в Бургас, Варна и Пловдив

Към 12 часа над 50 души чакат пред РЗИ в морския град. Хората твърдят, че са провокирани от новите изисквания на правителството за представяне на зелен сертификат в големи магазини, заведения и спортни зали. Някои от хората се притесняват, че няма да могат да работят.

Дълга опашка се изви пред сградата на РЗИ-Варна пред ваксинационния пункт. Някои от хората споделиха, че се ваксинират, за да не загубят работата си. Един от чакащите подозира лобизъм за една от ваксините, която е еднодозова, като подчерта, че това ясно се вижда от последните действия на властите.  Следобед се очаква да бъде отворен още един пункт заради големия наплив.

Наплив за поставяне на ваксини срещу Ковид-19 се наблюдава пред РЗИ Пловдив от сутринта. Заради това, в здравната инспекция разкриват още един кабинет за имунизация.

Действащите към момента ваксинационни пунктове в града и областта са общо 15- в РЗИ, Медицински център „Свети Георги“ на бул. „Васил Априлов“, ДКЦ 1, 2 и 7, общинската болница „Свети Мина“, болниците „Каспела“, Свети Георги“, в Асеновград, Карлово и Хисаря, Военна болница в Пловдив, медицински център „Света Елисавета“, „Медикус“ в „Тракия“ и ДКЦ „Пълмед“.

В събота и неделя ще продължат да работят изнесените пунктове в града за ваксинация срещу Ковид-19.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!