Хаджигенов предсрочни избори
На снимката: Адв. Николай Хаджигенов

Тези протести са корупционни. Това е ГЕРБ, само ГЕРБ и тук-там ДПС. Това каза специално за ДЕБАТИ.БГ адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме“.

„Да не забравяме, че от гражданските протести мина само година и малко и всички знаят как изглежда един истински протест“, обясни той.

По думите му синдикатите бранят правителството на ГЕРБ, а не интересите на хората.

„Те така и не подкрепиха протестите на хората, но както обикновено протестът на правителството, в случая на ГЕРБ, беше подкрепен. Всички лъжат всички. Парите на фирмите, които строят пътища, са платени. Те обаче не са платили на служителите си“, обясни той.

Хаджигенов обърна внимание на техниката за милиони, която бе докарана на жълтите павета за протеста на „пътищарите“.

„По време на протестите миналата година правихме опити да съберем тежка техника – камиони, автобуси…каквото и да е било. Това обаче не се получи. Всички ги беше страх, а сега никой не го е страх, защото това е протест на хората, които се сдобиха с милиони покрай строежите на пътища. Нещата са ясни. Ежедневните протести срещу Комитова, срещу здравния министър и срещу който се сетите са предизборни. Видимо е, че това са хората на ГЕРБ, особено при протестите на „пътните строители“.

За да научите повече за платформата на „Изправи се БГ! Ние идваме“ и дали тя ще бъде повече социална или реформаторска, както и защо кой обезсмисли енергията на протестите от миналата година – четете цялото интервю с адв. Николай Хаджигенов за ДЕБАТИ.БГ ТУК.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!