случаи Covid -19

Спират плановия прием и плановите операции във всички болници на територията на София. Това става със заповед на директора на СРЗИ д-р Данчо Пенчев.

От понеделник, 8 март, се преустановява провеждането на планов прием и планова оперативна дейност във всички лечебни заведения за болнична помощ и комплексните онкологични центрове на територията на София-град, с изключение на дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Забраняват се посещенията на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ на територията София-град, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадии. Забраната не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

Временните противоепидемични мерки, определени с настоящата заповед, ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на София-град, се посочва още в заповедта.

От 8 март в болница „Пирогов“ също се спира плановият прием и плановите операции. Забраняват се и свижданията, съобщават от лечебното заведение.

❗️Пирогов спира плановия прием, плановите операции и свижданията ❗️❗️

От понеделник (8 март 2021 г.) с цел да се…

Публикувахте от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в Четвъртък, 4 март 2021 г.

Със заповед на директора на болницата проф. Асен Балтов ще бъде засилен контролът по входовете на лечебното заведение. Разрешава се само по един придружител на тежко болни пациенти, преминаващи през приемните кабинети на Мултипрофилното спешно отделение на „Пирогов“.

В „Александровска“  на седмична база се наблюдава увеличаване на новопостъпилите с Covid-19 средно с около 2-2,5%. В ковид отделенията лежат 103-ма пациенти, като 10 са интензивни, а останалите са средно тежки случаи, уточни професорът. Всеки ден има нови случаи – средно 4-5 от тези, които преминават през спешното отделение. Заети са около 40% от разкритите легла.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!