„Ако ми предложат и ми гласуват доверие бих се съгласил да остана министър, но само като професионалист, без да оцветявам този пост в партийни краски. Държавата е в такова положение, че всички тези партийни дрязги, караници и хуленици са безсмислени“, заяви пред БНР служебният  министър на младежта и спорта Андрей Кузманов.

Той  каза, че икономиката е пред срив и ако се продължи тази линия, да няма компромис и да не се хванат всички за ръце и да започнат да работят, нещата ще са трудни за държавата и за обикновения човек.

„Аз винаги съм бил на страна от политиката. Не съм пристрастен към цветовете на партиите. Предложиха ми да стана министър в качеството ми на експерт, като професионалист. Опитвам се като такъв да го защитавам. Защитавам държавата и се държа така, че да няма нищо лично и нищо партийно. Искам да се спазват правилата и законите на държавата.“ настоя министърът.

Той коментира и представянето на спортистите ни на Олимпиадата в Токио.

„Трябва да сме много щастливи. Видяхте как се извоюва медал. Това е един старт за останалите наши спортисти. Дано всички да вървят по пътя на Антоанета Костадинова. Това, което направи това момиче за мен е подвиг. Хиляди благодарности на нея, на нейния треньор, на родителите й, на семейството й. Нова е подвиг“, каза Кузманов след като вчера изгледа на живо състезанието по спортна стрелба на Антоанета Костадинова, в което тя спечели сребърен медал.

По повод организацията на игрите, той каза, че всичко е перфектно „като по японски“, но изрази съжаление, че няма публика.

„Олимпиадата е фестивал. Виждате каква дружелюбна обстановка цари. Без публика е малко потискащо.“, каза Кузманов, но отбеляза, че при сегашната обстановка това е най-разумният вариант.

Според служебният министър е било много важно да се организират тези олимпийски игри. Той настоя, че МОК не може да не прави Олимпиада, защото спортът и комитетът  трябва да се издържат.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!