Сергей Станишев
на снимката: председателят на ПЕС Сергей Станишев

БСП имаше силен старт на президентските избори и оттогава – само пропуснати шансове. С този председател тя няма шанс да спечели парламентарни избори, заяви пред бТВ президентът на ПЕС Сергей Станишев.

„ГЕРБ са най-организираната машина за избори с цялата власт в държавата. Но какво направи БСП, за да повдигне активността?… Няма никой незаменим. Това е процес, който трябва да узрее, на масата трябва да се сложат идеи“, каза Станишев по повод предстоящия избор на ново ръководство на левицата.

Запитан дали вижда Мая Манолова като лидер на столетницата, той отговори уклончиво, че тя е показала много добри резултати на изборите за местна власт.

Сергей Станишев е един от 50-те социалисти, които поискаха оставката на сегашното ръководство на БСП заради неуспехите на изборите и погрешния политически курс. Те отправиха остри нападки към Нинова на приключилия вчера вечерта пленум на партията. Ръководството обаче не прие техния анализ на изборните резултати, а Нинова отхвърли твърденията, че ръководи авторитарно и оприличава БСП на ГЕРБ, като използва методите на управляващата партия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!