Стършел
Да си го знаете от първия таксиджия на държавата!
Стършел
Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГ

От началото на 2023-а година по всички централни телевизии и кабеларки тръгва новият сезон на стария български сериал „Пак оцапахме бохчата“ – вълнуващ, интригуващ и сърцераздирателен разказ за българската съвременност, с участието на всички звезди от парламентарния екран.

За всички, които нямат търпение да проследят напрегнатия и динамичен сюжет, сме подготвили кратки представяния на отделните епизоди по месеци.

ЯНУАРИ

Президент се сдушва с Бойко, който е лидер на партия, за да прецака невярната Корнелия, която също се изживява като лидер на партия. Корнелия от своя страна също се сдушва с Бойко, който, притиснат между двамата, си пуска брада на катинарче, за да избегне проклятието на ретроградния Меркурий.

ФЕВРУАРИ

Подучен от коварните си съветници, президентът се скарва с Бойко и си търси нов приятел. Бойко, обиден, се оттегля в семейното имение. Зрителят с изненада ще научи, че пак са насрочени избори. Защото в предишните сезони му беше станало байгън от тях. Но този път щяло да е различно заради хартиената бюлетина – обещават сценаристите.

МАРТ

По улиците плъпват социолози, които правят проучване сред електоралната маса. На масата не ѝ пука особено, затова се затруднява в отговорите. Социолозите предлагат, за да я улеснят, да попълват квадратчетата вместо нея. Това го правят и изборните комисии, но поради лошо осветление тези епизоди няма да влязат в сериала.

АПРИЛ

Мая Манолова си сменя прическата, което е знак, че очаква нови избори. Президентът се сдобрява с Бойко, който, придружен от верните си Тома и Десислава (не онази, от Боянската църква, а другата) му носи писано червено яйце за Великден. Президентът изхвърля яйцето през прозореца, защото не се е сдобрил с Корнелия и цветът му напомня за нея.

МАЙ

Яйцето попада в ръцете на генерала Атанасов, който разчита писмената по писаното яйце и разобличава коварните планове за президентско управление. Бойко и президентът отново се скарват, за да се поддържа напрежението сред зрителите.

ЮНИ

Поради затоплянето Кирчо отива на морето да кара сърф и зарязва продължението на сериала. То остава в ръцете на Асен, който настоява за продължаващи промени в сценария. Обясняват му, че е аматьор и не ги разбира тия работи, той се разплаква, за да предизвика съчувствие сред зрителите.

ЮЛИ

В най-неподходящия месец се налага да се правят нови избори, защото предишните не са предизвикали достатъчно зрителски интерес. Мая Манолова отново си пуска коса, за да е разпознаваем политически лидер. Дали това ще є помогне, ще видим в следващата серия.

АВГУСТ

Не помага – затова отново се подстригва. Христо Иванов пък си обръсва брадата като знак за покаяние след изборните резултати. Бойко и президентът отново се сдобряват. Глас зад кадър обяснява, че това е заради държавата, но ние си знаем, че чувствата им са по-дълбоки.

СЕПТЕМВРИ

Папараци снимат клипче, в което Костадин Костадинов обменя рубли в чейндж бюро. С остатъка от сумата в партийната каса партията му организира автобусна екскурзия на няколко хиляди ентусиазирани негови привърженици, за да протестират спонтанно срещу провокацията.

ОКТОМВРИ

Президентът и Бойко отново се скарват, този път заради държавата. Карадайъ също организира автобусна екскурзия до София, за да подкрепи държавността и етническия мир. Протестът прераства в импровизиран шопинг из околните магазини. В епизода се забелязва продуктово позициониране, но това е, защото бюджетът на сериала закъсва.

НОЕМВРИ

Президентът се сеща за отдавнашния си приятел, генерала Стефан, и му звънва да го пита иска ли пак да стане премиер. Генералът отвръща, че му е писнало на фуражката, той да не е генерал на повикване. Налага се президентът и Бойко отново да се сдобрят.

ДЕКЕМВРИ

Към края на месеца сериалът така е омръзнал на всички участници, че те се събират на пленарно заседание, за да решат да излязат в отпуск. По-наблюдателните ще забележат, че Мая Манолова отново си пуска косата да расте, което е знак, че за съжаление ще има и нов сезон.

Бойко и президентът отиват заедно на концерта на Виенската филхармония, която свири в тяхна чест „Радецки марш“.

На въпроса като как я мислят да продължи тая работа сценаристите отговарят, че целта им е „Пак оцапахме бохчата“ да надмине по брой епизоди ненадминатия досега „Дързост и красота“.

Румен БЕЛЧЕВ

Още новини от деня – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук