Асен Василев

„Да се сформира кабинет „орел, рак и щука“ с третия мандат не би било добре за България“. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, бивш вицепремиер и министър на финансите.

По думите му без ГЕРБ, ДПС или „Възраждане“ не би могло да има правителство.

„Кажете ми как се прави естествена коалиция с тези три партии? Няма как“, посочи той в ефира на БНР.

Той подчерта, че ПП още няма решение какво да е поведението ѝ по отношение на третия мандат.

„Освен ако не стане чудо, ще има избори в началото на април. Ако стане чудо – видим програма, която движи България напред, прекъсва корупцията и видим състав, който може да изпълни това – ще го подкрепим, но леко съм скептичен, че това ще се случи. Или, ако се случи, скептичен съм, че ще го подкрепят другите партии“, прогнозира съпредседателят на ПП.

„Политиците можем да предлагаме решения, но гражданите трябва да излязат и да кажат какво избират“, посочи още Василев, подчертавайки, че развитие на страната зависи от всички нас.

На въпрос защо според него ГЕРБ и ДПС не са разпознали в декларацията с приоритети на ПП възможност за правителство, Василев отговори така: „Защото им пречим да крадат“.

„Идеята не е вторият да управлява, това не е нормално. Идеята не е и седмият да управлява – това би било още по-малко нормално. Ако няма ясна политическа подкрепа на едно правителство, тогава управляват сенчести интереси и не е ясно кои са те. Правителството „Петков“ беше добър пример за това как трябва да се подходи към коалицията“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук