На борба с инфлацията
Стършел
Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГ

Появи се повод за гордост: имаме най-професионалните, най-подготвените и най-надеждните служби за сигурност в света!
В своя годишен доклад Държавната агенция за национална сигурност /ДАНС/ откри едновременно и колелото, и Америка, и топлата вода, стигайки до извода, че Русия оказва влияние на българската политика.
Брей, как се сетиха! Доста трябва да са се напънали наследниците на социалистическите авакумзаховци и емилбоевци, за да стигнат до този извод. Та даже и да го включат в доклад за общонародно четене.
В същия доклад има още едно велико постижение на службите: „пресичане на дейността на българин, поставил се в услуга на чужда специална служба (не се посочва чия). Прокуратурата е образувала досъдебно производство за шпионство”.
Един българин – шпионин, с пресечена дейност в услуга на чуждо разузнаване! А останалите десетки, стотици или хиляди?
Това, че „прокуратурата е образувала досъдебно производство за шпионаж”, означава ли нещо?
Какво стана с „тавариш” Николай Малинов, когото прокуратурата разследваше за действия в полза на Русия? На Малинов му бе наложена мярка да не напуска страната, която един съдия на своя глава наруши и го пусна да пътува за Москва. Където официално и показно бе награден с орден от Путин за проруска дейност.
Малинов си закачи ордена на ревера и се върна у нас като руски герой, а разследването срещу него бе тихомълком прекратено.
Така тихомълком бе прекратено и разследването на прокуратурата срещу хора от президентството, които също бяха уличени в сътрудничество с Кремъл.
Чешките спецслужби подсказаха на нашите, че поредицата взривове във военните ни заводи не са случайни, а са резултат от диверсии на руски шпиони.
Нашите служби не направиха нищо повече за разследването – да сте чули някаква информация по случая?
Както не направиха и нищо по сигнала за отравянето на оръжейния търговец Гебрев с „новичок”, сигнал, който пък им бе подаден от западни разузнавания.
Службата ДАНС е една „черна дупка”, в която всички данни за намесата на Русия в българската политика, външна и вътрешна, потъват безследно. А ей така – за парлама и за замазване на очите на обществеността, в един годишен доклад се вадят някакви общи приказки. Такива приказки служат и за оправдаване на заплатите в агенцията, които никак не са малки.
Някой може ли да направи изчисления колко скъпо излиза на българския данъкоплатец разузнавателната дейност на ДАНС и великите є открития, че „един българин се е поставил в услуга на чуждо разузнаване”?
Другата „черна дупка” е прокуратурата.
С тия две „дупки” в националната сигурност България е не троянският кон на Русия в Европа, а троянското магаре, което Кремъл може да ръчка и управлява, както си иска. Да му спира газа, да му вдига нефта, да му манипулира изборите и да му сваля и качва правителствата.
Та даже и да му избира президента.
Датата 22 септември празнуваме като Ден на българската независимост.
В такъв ден е хубаво да се говори не само за независимост, а и за зависимост. И да се замислим доколко нашите държавници и институции, политици, магистрати, журналисти и медии са зависими от чуждо влияние.
И откъде най-вече идва влиянието.

Михал Мишковед

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук