Стефан Тафров
на снимката: Стефан Тафров

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг бившият постоянен представител на България в ООН Стефан Тафров заяви, че българското правителство е доказало, че руското влияние в България е силно. По негови думи отказът на България да експулсира руските дипломати от страната ще окаже дългосрочно влияние върху доверието към нас.

„Правителството отправи сигнали, че руското влияние в страната е силно, така както за съжаление винаги нашите съюзници и партньори са подозирали. Страната ни отправя и сигнали, че е ненадежден съюзник на НАТО. Това поставя България в много тежко положение в случай, че се наложи нашите съюзници да проявят солидарност към нас.”

Според Тафров не е учудващо единомислието между президент, правителство и парламентарна опозиция като се има предвид, че част от партиите у нас подкрепят „пленената държава”, каквато България е в момента.

Бившият ни предтсавител в ООН е категоричен, че България не може да е посредник между Запада и Русия, тъй като тя е направила геополитическия избор да се присъедини към Запада – с членството си към ЕС и НАТО.

Цялото интервю със Стефан Тафров очаквайте по-късно на страницата на ДЕБАТИ.бг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук