Парите, отделени за туризъм в актуализирания бюджет, да бъдат използвани за стимулиране на ваксинационния процес в страната и да постигнем необходимото ниво на ваксинирани. Това каза служебният министър на туризма Стела Балтова след провелата се среща при премиера Стефан Янев с туристическия сектор.

„Заедно със здравните власти да намерим пакета от документи, които да гарантират сигурността и здравето на туристите“, посочи тя

Третата точка, по която са говорили, е била за преразглеждане на икономическите и практически мерки. Ричард Алибегов от БАЗ заяви, че дават срок до 10 дни.

„Имаме нов министър на финансите и икономиката и ние ще ги запознаем с вижданията ни“, каза той и поясни, че ще депозират предложения си в министерството на туризма.

Той коментира още, че им е крайно неприятно да работят в нарушение на мерките и подчерта, че здравето на хората е важно за тях.

Браншовите организации са настояли и да се изработи пакет от документи, които да удостоверяват здравния статус и сигурността на посетителите в хотели, заведения и други туристически обекти.

До десет дни предстои нова среща на бранша с ресорните министри, а дотогава трябва да се обмисли какъв пакет от документи да бъде изискван, както и какви решения да бъдат взети за работата на сектора през 2022 г.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!