габриел, денков

Днес изтича срокът, който лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде на ПП-ДБ, за да отговорят дали ще приемат да продължат ротационното управление.

Указът на президента, с който предлага на 49-ото Народно събрание да избере за министър-председател кандидата на първата по численост парламентарна група, е в парламента и от ГЕРБ-СДС зависи дали ще предложат да влезе в днешния дневен ред на Народното събрание.

Засега не е ясно дали ще има кой да направи първата крачка за подновяване на разговорите. Към момента видимо сближаване на позициите няма.

Последваха само съобщения през медиите с посланието един към друг „Вие сте на ход“.

Какво най-запомнящо си казаха дотук ПП-ДБ и ГЕРБ?

От ПП-ДБ упрекнаха Мария Габриел, че е счупила формулата на доверие, като е върнала изпълнение на мандат без окончателно съгласуван състав на кабинет. И призоваха ГЕРБ-СДС да поемат отговорността и да предложат конкретен план за продължаване на разговорите.

Последва отговор от ГЕРБ-СДС с пълна подкрепа за Габриел като номинация за министър-председател, пореден призив за извиненние и категоричност, че Асен Василев не е приемлив за кабинета. А премиерът в оставка Николай Денков заяви, че не смята, че дължат извинение.

Лена Бориславова от ПП пък коментира, че в петък се очаква нов ход на ГЕРБ-СДС, а именно да се внесе решение в НС за избор на Габриел като премиер без структура на кабинет.

Предстои да видим ще има ли някаква развръзка в петъчния ден.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук