Стивън Хокинг
на снимката: асторфизикът Стивън Хокинг

„Кратки отговори на големите въпроси” е името на последната книга на Стивън Хокинг, която беше издадена след смъртта му. В нея са записани притесненията и размислите му около някои от основните въпроси във вселената, както и такива, които се отнасят до човешкия живот.

Книгата, която е дълга над 20 страници е структурирана и редактирана от академичния отбор на Хокинг с помощта на неговото семейство от писмата и статиите, които великият учен е писал в последните си дни.

Семейството на Хокинг смята, че книгата ще се превърне в необходима част от неговото наследство. По-късно тя ще бъде превърната и в аудиокнига.

Книгата беше представена в понеделник, а на церемонията присъстваха приятели, колеги и ученици на Хокинг. Те отново доказаха, че астофизикът имаше огромно влияние в света на физиката.

Стивън Хокинг беше професор в Университета в Кеймбридж, който се беше посветил в разрешаването на мистерията на времето и пространството в космоса. Той имаше и изключително активна роля в популяризирането на науката сред обикновените хора, като обясняваше сложни физически феномени с прости думи.

Неговата книга „Кратка история на времето” е преведена на десетки езици от първото си публикуване през 1988 г. Тя е един от най-популярните бестселъри, като остава в класацията на „Съндей Таймс” за цели 237 седмици.

Повече за великия учен може да четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!