Ципрас Каменос
На снимката: Гръцкият премиер Алексис Ципрас и министърът на отбраната на Гърция Панос Каменос

Гръцкият вестник „Та Неа“ съобщи, че вчера е имало тайна среща между гръцкия премиер Алексис Ципрас и неговия коалиционен партньор и министър на отбраната Панос Каменос. Срещата не е била в министерския съвет, а в клуб на военните. Там двамата имали работен обяд в ранния следобед.

„Та неа“ допълва в публикацията си, че двамата коалиционни партньори потвърдили договора между тях да продължат заедно да работят до март, т.е. до момента на влизането на Договора от Преспа в гръцкия парламент.

„По време на обяда, който се проведе след сериозните атаки към председателя на „Независими гърци“ от голям брой представители на СИРИЗА по време на заседанието на централния комитет, Ципрас и Каменос се съгласиха, въпреки различията помежду им, да продължатзаедно поне до март, когато се очаква в гръцкия парламент да влезе Договорът от Преспа“, пише вестникът.

Срещата беше проведена след завръщането на Каменос от САЩ, където той говори за „План Б“ за Договора от Преспа, с което предизвика бурни реакции в Гърция както сред членове на правителството, така и от страна на опозиционните партии.

Въпреки че вчера сутринта гръцките медии допуснаха провеждането на среща между Ципрас и Каменост, официално нищо не беше съобщено. Самият министър на отбраната във вчерашното си интервю за телевизия ЕРТ не даде конкретен отговор дали и кога ще се срещне с Ципрас.

За вчерашната среща няма официално потвърждение нито от кабинета на Ципрас, нито от кабинета на Каменос. Публикацията на „Та Неа“ обаче беше придружена и от снимки как двамата пристигат за срещата с разлика от няколко минути.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!