Йенс Столтенберг. Снимка: БТА

Досега не сме видели истинска воля от страна на руския президент Владимир Путин да преговаря за приемливо решение в Украйна. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди днешната си среща с европейските министри на отбраната в Брюксел.

По неговите думи е необходимо Путин да се убеди, че няма да спечели на бойното поле. Вероятността за постигане на приемлив и договорен изход нараства с предоставянето на повече военна подкрепа за Украйна, посочи Столтенберг.

„Войните са непредсказуеми, никой не може да каже кога и как тази война ще завърши, добави той. Украйна сама преценява кои са приемливите условия за начало на преговори и за постигане на договореност“, отбеляза генералният секретар.

„В наш интерес е да подкрепяме Украйна, не можем да допуснем Путин да спечели“, каза Столтенберг.

Той посочи, че засега тежките сражения продължават и обстановката на бойното поле е трудна.

Столтенберг съобщи, че ще разговаря с европейските министри по въпроса за охраната на европейската критична подводна инфраструктура. Той уточни, че след повредите по газопровода „Северен поток“ и на Балтийския газопровод НАТО въвежда в района на Северно и на Балтийско море допълнителни патрули.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук