Войводиново

Няколкостотин души се събраха на петия поред протест в пловдивското село Войводиново. Тази вечер там дойдоха и настоящи и бивши военни, за да изразят недоволството и възмущението си от нападението над техен колега военнослужещ на 6-и януари. По-рано министър Каракачанов се е срещнал с техни предтавители и те са го уверили, че ще провеждат мирен протест и нямат за цел да предизвикват конфронтации.

Демонстрантите, със сини военни барети, националните знамена и плакати, скандираха: „Българи-юнаци“ и „Искаме справедливост“. Те искат да се спазват българските закони еднакво от всички граждани и изразиха подкрепата си за семейството на пребития командос Валентин Димов, който пострада тежко при побой, нанесен от двама роми на 6-и януари.

Учете се, опитвайте се да спазвате законите, призова по време на митинга във Войводиново бившият командир на 61-ва Стрямска бригада в Карлово Димитър Шивиков.

„България има прекрасна нормативна система, която не се прилага и се заобикаля и оттам идват проблемите. Аз имам една мечта – да живея в България, моите деца да се развиват тук, родителите ми да си изкарат достойно своите старини“, заяви Шивиков пред множеството на протеста.

Хората се стекоха на митинга на площада в  село Войводиново. Там, пред сградата на кметството, се развяха български знамена, знамето на парашутния полк и знамена с надписи „Свобода или смърт“. Въпреки че протестът е обявен като мирен от бившия командир на 61-ва Стрямска бригада о.з. бригаден генерал Шивиков, жандармерията е завардила ромската махала, за да не се стигне до излишно напрежение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!