Стоян Михалев
Стоян Михалев Снимка: БГНЕС

„Депутатите от ГЕРБ са едни апостоли на Сатаната, които единствената им функция е да пазят техния лидер и само това ги интересува“, заяви депутатът от „Демократична България“ Стоян Михалев в ефира на NOVA NEWS.

Според него ГЕРБ е основната пречка, за да може да се случи нищо в държавата.

„Те саботират процесите. Позицията за Украйна е евроатлантическата позиция, това не е една позиция с ГЕРБ. Има начин да се разберем по външнополитическите въпроси. Когато въпросите опрат до вътрешната политика нещата стоят по корено различен начин. В момента, в който поставим темата за съдебната реформа абсолютно всичко се блокира“, каза още депутатът.

Той заяви, че коалицията с БСП в кабинета на „Продължаваме промяната“ е имала за цел да свали ГЕРБ от власт. „Тя реално свърши тази работа“, поясни той.

За дясното обединение с ПП той посочи, че партиите, които съставляват „Демократична България“ са имали свои партийни форуми, на които са дали мандат на лидерите си за започване на преговори с ПП за общо явяване на парламентарните и местните избори.

Той посочи, че предстоят разговори и уточняване на различни детайли. Ако това обединение няма добър резултат това ще постави под въпрос следващите активности занапред.

Отговорът от страна на ГЕРБ не закъсня. Даниел Митов определи Михалев на клет безпризорен екзорсист,  който вечно броди полузашеметен в търсене на ерес.

„Бих го посъветвал да се насочи към мистично-езотеричната попара, която забъркаха неговите бъдещи партньори от „Промяната“. Нова визуална идентичност посредством шарени кръгчета, квадратчета и триъгълничета, които олицетворявали „баланса, логиката, закона и реда“.

Ако толкова са искали да вдъхват усещане за закон и ред, можеха просто да спазват Конституцията, вместо да наричат цветни фигурки за 3-годишни „идентичност“.

Та така, отиваме на избори срещу инфантилни херменевти и … този странен човечец“, коментира Митов.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук