сняг улици
В цялата страна се образува снежна покривка

Мъж е починал вследствие на студа в Казанлък. По първоначална информация той е на 57 години. Тялото му е намерено до контейнери за смет. Мъжът е бил бездомен и е нощувал по улиците на града.

Това е първата официална жертва на студовете тази зима.

В цялата страна температурите са ниски, предупреждават синоптиците. Над 1000 населени места са без ток, съобщи след среща в Министерския съвет премиерът акад. Николай Денков. По думите му проблемите с електричеството е можело да се предвидят, но възстановяването на захранването не може да случи толкова бързо.

Денков обясни, че близо 100 души в страната са били спасени от снежни капани. Въпреки предупрежденията да не се пътува, ако не е необходимо, заради опасното време много се отправиха на път и се оказаха блокирани от снега. В Пловдивско близо 4 часа младежи, закъсали на пътя между Перущица и Скобелево, са чакали, докато екип на „Пожарна и аварийна безопасност“ пробие преспите и достигне до тях.

В цялата страна огнеборците са на крак, за да отстраняват паднали дървета и клони. Действията им се затрудняват от вятъра, който на някои места в страната е бурен.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук