Най-големият град в Австралия – Сидни – ще представи най-голямото шоу с фойерверки в света при посрещането на Нова година.

Сидни, спектакли, година

Рекордното количество пиротехника, както и нови ефекти с фойерверки и цветове ще осветят хоризонта на пристанищния град в продължение на 12 минути и ще доставят удоволствие на над 1,5 милиона очаквани зрители.

„Сигурна съм, че ще се насладим на това, че красивото ни пристанище ще бъде осветено както никога досега“, каза кметът на Сидни Кловър Мур.

Празничната атмосфера ще премине през големите градове в Азия, Европа, Африка и Северна и Южна Америка.

Силното присъствие на полицията се превърна в ключов елемент от празненствата, за да бъдат опазени тълпите, които биха могли да се превърнат в мишена на терористични атаки.

спектакли, година

Небето над Хонконг ще бъде осветено от фойерверки, изстреляни от пет шлепа, плаващи в пристанище Виктория, което 10-минутно шоу ще бъде наблюдавано от от 300 000 души на брега.

спектакли, година

В Джакарта стотици двойки ще сключат брак на масова сватбена церемония, но тези в пострадалата от цунами провинция Бантен бяха призовани да не правят купон за да покажат почит към жертвите от бедствието.

спектакли, година

В Токио японците ще наводнят храмовете за звъна на Нова година, докато американският боксьор Флойд Мейуедър младши ще се изправи пред местния кикбоксьор Теншин Насукава в двубой край Токио.

спектакли, година

В руската столица Москва ще има к0онцерти и светлинни шоута, които ще превърнат в еуфория от светлини парковете на града и повече от 1000 ледени пързалки са отворени за търсещи веселие московчани и гости на града.

спектакли, година

Френската столица Париж ще види фойерверки,и звуково и светлинно шоу под логото „братство“, което ще се проведе на Шанз-Елизе въпреки плановете за по-нататъшни антиправителствени протести на „жълтите жилетки“ на прочутия булевард.

спектакли, година

В германската столица Берлин любителите на музиката ще се забавляват с концерт на Бранденбургската врата, но популярната немска традиция за пускане на фойерверки за отбелязване на новата година е забранена в някои други градове поради опасения за безопасността.

спектакли, година

Британската столица ще посрещне новата година, като отпразнува връзката си с Европа на фона на бъркотията за гласуваното напускане на ЕС след референдума за Брекзит и спекулациите ще има ли въобще Брекзит.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!