Георги Свиленски

Промените в Изборния кодекс, внесени от ГЕРБ, са саботаж на машинното гласуване.Това заяви специално за ДЕБАТИ.БГ депутатът от БСП Георги Свиленски.

По думите му правителството се страхува от служебен кабинет заради провеждането на честни избори.

„Борисов много добре знае, че при провеждането на честни избори той няма как да спечели изборите и няма как да се възпроизведе във властта. Оттам идват и промените им в Изборния кодекс. Отмяната на машинното гласуване, въвеждането на полумашинно е саботаж на машинното гласуване, когато имаш и хартиена бюлетина, и машина.”.

600-те хиляди недействителни бюлетини от последните местни избори не може да не притесняват. Това е една парламентарна партия, напомни Свиленски.

„Тези места се заемат от управляващите, така, че Борисов това цели, затова и внесоха тези промени. 48 часа гласуване. Тъй като вече им е трудно в 24 часа да го фалшифицират си дават възможност 48 часа да го правят. Изобщо безумни неща, но те са обясними. Тъй като те са в паника, те са стресирани, натикани в ъгъла, пишат Конституция, пишат Изборен кодекс. Правят безумни неща, но хората ги виждат и ги разбират и те ще получат заслуженото на изборите”.

Цялото интервю с Георги Свиленски четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!