най-ужасяващите истории

Свикнали сме да ползваме Уикипедия като бърз и полезен източник на информация за всичко – от история и география, до футбол и различни хобита. Но в електронната енциклопедия има и доста любопитна информация, която буквално ще ви изправи косите. В Reddit борд потребители споделят най-страшните истории, които са чели в безплатната онлайн енциклопедия. Ето някои от най-фрапиращите:

Изчезването на Браян Шафър

През 2006 г. студентът по медицина от Охайо Браян Шафър влиза в бар с приятели. За влизането в заведението има документирани кадри от охранителни камери. С приятелите си празнуват началото на пролетната ваканция. По едно време той се отделя от компанията си и е видян на камерите да говори с две жени. Изведнъж обаче изчезва. И до ден днешен не е ясно какво се е случило, къде е този човек и дали изобщо е жив.

Крещящите мумии от Гуанхуато

Историята е за натурално мумифицирано тяло на починал от холера човек по време на пандемията от 1833 г. в Мексико. Заради разпространението на болестта много хора са погребвани веднага, след като са починали. Смята се също, че много хора са погребвани и живи и затова тези мумии имат такива ужасяващи емоции, изписани на лицата.

Серийната убийца Баба Ануйка

Баба Ануйка живеела в малко градче в Сърбия. Тя обичала да трови жени и мъже, които имали проблеми в браковете си. Всъщност била известна като билкарка, но в отварите си слагала арсен, с който тровила жертвите си. Питала „колко голям е проблемът“, което означавало колко тeжи бъдещата жертва. Смята се, че е убила между 50 и 150 души.

Принцесата на Персия

Твърди се, че  откритата мумия е на персийска принцеса. Експерти определили, че саркофагът е изработен около 600 г. пр. н.е. Намерена е на 19 октомври 2000 г. и е продадена за 11 млн. долара. Впоследствие обаче се оказва, че не става за персийска принцеса, а за мумифицирано тяло на убита през 90-те години неизвестна жена.

Най-възрастният японец

Мъж е смятан за най-възрастният японец до юли 2010 г., когато в дома му е открито мумифицираното му тяло. Оказва се, че мъжът е починал през ноември 1978 г.  на 79 г., а семейството не е съобщило за смъртта му, за да ползва облагите от пенсията му.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук