Тайните на кралицата излизат наяве след публикуването на нова книга от нейната стилистка.

Анджела Кели описва престоя си в кралския дворец в нова творба, от името на „стилист и приятел”.

Оказва се, че кралица Елизабет II лично е дала благословията си на Анджела да напише книга и да сподели своите преживявания.

Ето част от акцентите:

№1 Кралицата си има човек, който разтъпква обувките й

Кели, която облича кралицата от 2002г. насам твърди, че кралицата има специален асистент, който носи обувките й.

кралица, Елизабет II, чанта

В книгата пише: „Кралицата има много малко време за себе си и не никакво време да разтъпква обувките си. И, след като двете носим един номер, аз й носех обувките.”

№2 Участието й в „Джеймс Бонд”

Кели твърди, че на кралицата й трябвали пет минути, за да реши ще участва ли във филма с Даниел Крейг. Нейно величество била толкова развеселена от идеята, че приела незабавно.

„Попитахме я дали иска да каже нещо във филма, а тя отговори: „Разбира се, нали идва да ме спаси”. В рамките на минути аз съобщих новината на режисьора Дани Бойл. Мисля, че той почти падна от стола си. Казах му единствено, че кралицата иска да каже „Добър вечер, господин Бонд”.

№3 Кралицата ходи на Роял Аскот не само заради конете

Ежегодното появяване на кралицата на Роял Аскот е едно от най-гледаните събития в страната. Хората обаче не наблюдават само конете – те правят залози дори за цвета на шапката на Елизабет II.

След като чула, че се правят такива залози, Кели каза, че се уговорила с букмейкъра да заблудят публиката. Дори пръснала различни шапки в двореца, за да не може никой да узнае какъв точно ще е цветът на шапката.

Кралица Елизабет II

Кели пише: „Имах среща със собственика на Paddy Power, на която се съгласихме, че залаганията за цвета на шапката на кралицата ще спрат в един определен момент, за да се избегне измамата, но ще позволи на хората да продължат да гадаят, дори да спечелят малко пари.”

№4 Прегръдката с Мишел Обама се случило естествено

През 2009г. кралицата загърби протокола и прегърна тогавашната първа дама на САЩ Мишел Обама.

„Всъщност, това беше естественото желание на кралицата да покаже уважението си спрямо друга велика жена, което не е част от протокола”, пише Кели.

Кралицата винаги приветства и познава добротата у хората, пише още стилистката.

В своите мемоари Мишел Обама пише: „Това беше моментът, в който двете се съгласихме, че обувките с токчета ни убиват. Ние бяхме просто две уморени дами, потиснати от нашите обувки”.

№5 Кралицата обича да се пазари

Може и да е една от най-богатите жени във Великобритания, но кралицата все пак обича добрите сделки.

Кралица Елизабет II

При последното посещение на Елизабет II в Сингапур, Кели решила да купи някои от местните платове. Но кралицата държави да харчи разумно парите на данъкоплатците, пише Кели. Затова стилистката започнала да се пазари с продавачите да й върнат данъка върху плата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!